
Som de fleste sikkert har læst, så har jeg været til VM i grill i Gronau/Tyskland sammen med holdet "The European all-stars".
Der er flere VM's fra flere forskellige forbund - lidt ligesom i boksning.
Holdet blev dannet i 2010, og består af:
Camillo Tomenek, Tyskland (3x verdensmester)
Ralph De Kok, Belgien (2x Belgisk mester)
Steve Westerby, Norge (Norsk Mester)
Hans-Petter Rasmussen, Norge (Catering specialist)
Johnny Larsen, Danmark (Ja, i kender historien...)
Holdet var i 2010 til Jack Daniels Cup i Usa, og blev nummer 67 ud af 113 hold, men det var kun med 3 af holdets nuværende medlemmer.
Som helt nyt hold er det meget overvældende at møde alle de professionelle hold og alt deres udstyr

- Prøv at se her:








Her er vores mad vi sendte til dommerne:

Brød

Spareribs

Bagt tomat

Kylling

Kylling-boksen

Tomaten blev bagt og derefter med en sprøjte tømt for fyld, som blev erstatter med en tomat-krydderi-blanding der blev sprøjtet tilbage i tomaten

Lidt mere kylling

Pulled pork

Majs

Bagt kartoffel (4,5 time i åben grill)

Brisket

Brisket - boksen

Nå ja - og så lige desserten...
Bagt marengs. Pærer kogt i champagne med stjerneanis og kanel og derefter grillet. Grillet marcipan. En indbagt mars-bar. En portvinssauce med kanel og nelliker. - Og naturligvis pyntet "The Guru style...".
Jeg havde ansvaret for brødet og desserten.
Placeringen:
Vi havde trænet på at ligge højt i alle kategorier og gå for selve verdensmesterskabet. Vi ville ikke gamble med nogle af retterne for måske at opnå toppoint. Vores strategi lykkedes:
Vi blev nummer 8 i verdensmesterskabet ud af de 88 hold der var tilmeldt.
Vi blev nummer 3 i det Tyske mesterskab (Side-konkurrence)
Vores retter:
Spareribs nummer 45 (Stor plads til forbedring)
Kylling nummer 7
Pulled Pork nummer 14
Brisket nummer 7
Dessert nummer 22
Fun cup nummer 59 (Vores stand lignede lort - det skal der gøres noget ved...)
I mange af retterne var det en ren gyser pointmæssigt. Og vi har nu fået rigtig meget med hjem at arbejde videre på... Lidt flere point på spareribs, lidt flere point på pulled pork og dessert - tja - så var det os der stod tilbage som nummer 1. Men det kan man jo ALTID sige bagefter....
Nu skal der pakkes ned og så går turen tilbage til Danmark...