Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#1 » 21. jan 2021, 20:45

Hejsa,

Fik købt nogle stykker krogmodnet højreb og er kommet lidt i tvivl om bedste tilberedningsmetode.

Jeg har lavet en del udskåret cuberoll / cote de boeuf som altid bliver fantastisk, men tænker det kunne være fint at forsøge med en hel stegning.

Stykkerne er hhv 2.3 og 3.6 kg med ben. De er meget flotte med masser af intramuskulær marmorering. Tænker at lægge ud med det lille stykke.

Jeg har en BGE L og masser af frisk kul samt hele lørdagen.

Vi har godt lide rødt rød, men mørhed, smag og saftighed er vigtigere end farve.

Hvad er jeres forslag til det lækreste resultat?

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 485

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#2 » 22. jan 2021, 07:04

Reverse sear eller interval stegning ville jeg mene :D
Begge giver mulighed for en meget jævn stegning, hele vejen gennem kødet.

Jeg er selv gladest for reverse sear, da jeg synes det er nemmere at ramme den kerne temperatur man ønsker, da kødet ikke stiger meget i temperatur efter det er kommet af.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Summit Charcoal, Weber 67/57 og Weber Q1000
The Meat Boys


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 274

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#3 » 23. jan 2021, 09:05

RTCallesen skrev:Reverse sear eller interval stegning ville jeg mene :D
Begge giver mulighed for en meget jævn stegning, hele vejen gennem kødet.

Jeg er selv gladest for reverse sear, da jeg synes det er nemmere at ramme den kerne temperatur man ønsker, da kødet ikke stiger meget i temperatur efter det er kommet af.


Enig. Jeg er også meget begejstret for reverse sear metoden. Jeg syntes altid jeg får et super resultat med hele stege.
Stefan

Primo oval xl

Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#4 » 23. jan 2021, 12:06

Troede da at kød netop steg MERE i temperatur hvis man bruner af til sidst, da det jo netop er ved høj varme?

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1468

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#5 » 23. jan 2021, 13:19

MiNo skrev:Troede da at kød netop steg MERE i temperatur hvis man bruner af til sidst, da det jo netop er ved høj varme?


Fidusen er, at temperaturen tager tid om at trænge ind i kødet, så ydersiden bliver færdig før det får for meget indeni.

viewtopic.php?f=81&t=43839&hilit=Reverse+sear
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#6 » 23. jan 2021, 13:56

Fin beskrivelse i linket der - det vil jeg prøve.

Et bud på en temperatur og ca tid for at 2.4 kg (stuetemperatur) rammer 50 grader?

Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#7 » 23. jan 2021, 14:19

9813C3E8-4667-45E3-9289-842820276A78.jpeg
Her er emnet det handler om :-)


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 274

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#8 » 23. jan 2021, 18:55

Det ser godt ud.

Jeg lavede 1.7 kg entrecote på 2 t 45 min v. 100° kødet var dog kun 6° da jeg lagde det på grillen.

Jeg tog kødet af ved 53-54° grader. Og det var fint rødt over det hele efter den afsluttende bruning.

Jeg syntes, det bliver for rødt når jeg tager det af ved 50°.
Stefan

Primo oval xl

Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#9 » 23. jan 2021, 20:49

Endte med at grille på ca 120 grader i ca 2 timer. Slutresultatet så rigtigt fint ud men jeg valgte at duppe det tørt, pensle med smør og det lidt mere salt og peber inden det fik ca 30 sek på hver side over kamado’ens flammer. Taget af ved præcis 50 grader og jeg synes selv resultatet er godkendt. Tak for tips.

00CCF934-5F68-45CC-98B0-6032B59B58C1.jpeg
Sguda ret pænt
Vedhæftede filer
24C7CDC7-6020-4DC7-B2F1-D914EBB373DF.jpeg


nicolai.k
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 516

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#10 » 23. jan 2021, 21:15

Flot stegt stykke du har der
Nicolai

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 485

Re: Højreb i weekenden... tips og tricks søges

Indlæg#11 » 25. jan 2021, 07:21

Ser godt ud! Godt det lykkedes .1%¤
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Summit Charcoal, Weber 67/57 og Weber Q1000
The Meat Boys

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 46 gæster