
Det er med meget stor fornøjelse, at redaktionen på Bakers Corner kan udskrive en ny stor konkurrence.
Betingelser for deltagelse i konkurrencen.
Konkurrencen går ud på at lave en kransekagetårn med 8 ringe + en top.
Kransekagen SKAL bages på grill, mht. om det er på kugle eller gasgrill er det underordnet.
Præmien der er på højkant denne gang er en.
Smokey Joe Gold
som venligst er sponseret af.: Weber-Stephen Nordic i Nørresundby
Ud over præmien kæmpes om retten til stolt at bære dette emblem:

Konkurrencen løber til og med den 24 feb. kl. 24.00
Dommerpanelet offentliggøres snarest.
For at ALLE skal komme godt i gang har vi fra Bakers Corner lavet en billedserie og lidt tekst - til hjælp med fremstillingen.
Opskrift.
1 kg. Kranse xx
500 gr. Sukker
ca. 200 g. æggehvider = 5 - 6 æggehvider.
Kranse xx og sukkeret kommes i maskinen.

Det er ret vigtig at sukkeret køres ud i kranse xx'en - for at det ikke skal klumpe, når massen er kørt sammen kommes én æggehvide i af gangen - æggehviden skal være optaget i massen - inden næste æggehvide kommes i.
Da nogle køkkenmaskiner har svært ved, at ælte en dej ordentlig - i starten af processen - kan der tilsættes én æggehvide sammen med sukkert og kranse xx.
Der er desværre også nogle køkkenmaskiner der står lidt for højt i "tændingen" - altså kører for hurtig i laveste gear - da er det ret vigtig, at man holder øje med at maskinen "har fat i massen" altså at den bliver æltet.
En kransekagemasse MÅ IKKE køres for meget da den derved "koger" i afbagningen.
Når kransekagemassen er kørt færdig kommes den i sprøjteposen med den trekantede tyl.
Fyld kun posen ½ da massen så er nemmere, at sprøjte ud.

En bageplade fra ovnen vendes med bunden i vejret - da den så er nemmere at sprøjte ud på.

Et stykke bagepapir kommes på pladen.

Drys lidt mel på pladen så kransekagestængerne er nemmere, at arbejde med.

Kransekagemassen sprøjtes ud på det melede bagepapir.

Til en kransekage med 8 ringe er det nok med 6 stænger.

Kransekagestængerne stilles nu i fryseren - gerne 1 time, dette for at gøre det nemmere at dreje stængerne om skabelonerne/ringene.

Da vi i Backers Corner gerne vil have, at ALLE WG'er deltager i denne konkurrence - UDEN den helt stor udskrivning har jeg her valgt, at lave min helt egen skabelon.
Skabelonen kan passende laves medens kransekagen står i fryseren.
Jeg har her taget et helt alm. stykke pap og klippet ud.
Den mindste "ring" måler 3½ cm. i diameter - næste 4½ cm. osv. indtil man har 8 stykker pap.

Kransekagestængerne har nu stået i fryseren 1 time og er klar til at blive drejet om "ringen"

Skær enden lidt skrå af.

Tilsvarende skæres den anden ende også skrå af.

Således at stængerne er nemme at samle.



Pap og kransekage løftes over på bagepladen.

Kransekagen er nu klar til at komme på grillen. Jeg tændte et helt rør med top på - da det var ret kølig her i går aftes.
Da kullene var klar - lavede jeg den cirkulære metode og kom kransekagen på grillen - med avismetoden.
5 min. efter jeg havde kommet kransekagen på - stod vandet ned i stænger, hvilket kølede OTG'eren meget ned.
Jeg skyndte mig at tænde gasgrillen på fuld blus - da den var på 250 grader flyttede jeg kransekagen - nåede dog lige at tage et foto.

Kransekagen har her fået 5 min. på gasgrillen og er færdigbagt

Kransekagen skal nu køle af i ca. 1 time inden den sprøjtes.
I mellemtiden gøres sprøjteglassuren klar.
Florsukker, sigt, skål til at røre i ske og æggehvide. Det er meget vigtig, at sigte florsukkeret da der kan være sukkerkorn i som kan stopper hullet i sprøjteposen.

½ æggehvide er tilstrækkelig til at sprøjte 8 ringe + toppen med.
Glassuren skal røres godt - til den er helt hvid.

Sprøjteglassur til kransekage må gerne være så stiv, at det hænger på skeen.

Papirsprøjteposen laves af et stykke bagepapir, som skæres ud i en trekant.

Trekanten drejes som et kræmmehus.




Når glassuren er færdiglavet er det vigtig, at tildække den med en fugtig klud - da den ellers skorper og er dermed ikke til at sprøjte ud.

Kransekagen er nu klar til at blive sprøjtet. Jeg har her stillet kransekagen på et stykke pap - for at kunne dreje den - når den skal sprøjtes.




Ingen kransekage uden pynt.

Da denne kransekage er bestilt til et arrangement i Århus - på lørdag


Fra Bakers Corner vil vi ønske ALLE rigtig god vind med fremstilling af kransekagen.
Vi håber, at rigtig mange vil deltage i konkurrencen.
Skulle der være spørgsmål til ovenstående er ALLE meget velkommen til at stille spørgsmål.
Mvh.
Ladybird og Fred.